Monday, July 26, 2010

Shah Alam, ISBA Tour 2010

hujung minggu yang lalu..(chewah, cam karangan dak skola rendah)..
jemputan daripada ISBA Shah Alam sempena ISBA tour 2010, iaitu program yang disertai pelajar jurusan perbankan islam dari institusi UiTM dari seluruh malaysia. ISBA tour bertempat di UiTM Shah Alam bermula pada hari jumaat 23/julai/2010..huhu..
banyak yang kami lalui sepanjang ISBA Tour..antaranya, bas rosak..tayar bas pecah..dan bermacam2 sal bas lagi..kah3..
ish, UiTM la nie..huu asal x bagi bas yang elok sket..sian kat kami nie...da terpakse ponteng 3 klas serentak tyme ari ahad..gara-gara bas punye tayar pecah tyme perjalanan pulang ke dungun..
huho..(cuti ari ahad)

nie ade gambar selingan..huhu..
walaupun aku nye gambar sket jer..tapi tetap enjoy..=) thanx sume..

(nie kt korea..tyme turun dari flight)..aku tipuu..nie kt PTAR II, uitm shah alam..huho..busan time nie sebab dorang study ntuk quiz n kitorang dibiarkan berkeliaran..

nie kt dewan sewaktu diberi penerangan..chewah, sume cam sronok jer..(& mengantuk..)

wakil dari uitm dungun..ntuk quiz, dan dorang tewas..haha..adat la kn..ad kalah n menang..

dan aku..yang masih mngantuk..

main bowling pada petangnye..dan aku..raja longkang..kah3..

nie sume dari dungun..kt depan masjid sebelum bertolak pulang..

haha..aku saje upload gambar nie..sebab adam pejam mata..haha

Thursday, July 22, 2010

antara dua..tiga, empat..dan seterusnya

aku yang mempunyai banyak aktiviti minggu ini...
terpaksa pilih salah satu daripadanya..
ok, pertamanya, ibuku akan mengadakan suatu majlis dirumah, tidak dapat kupastikan majlis apakah itu, dan IBSA Shah Alam juga membuat aktiviti, dan aku pula telah janji untuk ikuti..
dan beberapa program xformal yang akan aku join sekiranya bukan aktiviti yang berdua itu..
tetapi, 
aku telah memilih untuk join ke Shah Alam..aku pun tidak pasti apakah pilihan ini tepat..
tetapi, janji..tetap janji..
.............................................
aktiviti ini sekali lagi bakal menjauhkan aku daripada si dia..
ayook..
"sabar k sayang, b bukan pergi lama, nanti b belikan ole-ole untuk ayg k.."
........................
dan aku serba salah kerana majlis yang tidak dapat kuikuti di rumah..
aisey man..
pengendalian risiko, cam mane aku nk mengendalikan risiko sekarang..
ditelan, sakit perut..
diluah..pon membazir makanan..

Wednesday, July 21, 2010

luahan rasa..harapku, dirimu faham..

kepadamu..
jangan lah selalu fikir yang bukan-bukan,
jangan diikutkan sangat rasa di hati, aku hanya seorang biasa, ada batas dan tahap kesabaranku, tetapi diriku bukanlah sorang perengus.. tidak senang marah ku hamburkan, lebih-lebih lagi kepadamu..
tetapi itu bukan membuatku akur dengan kata-kata dan perilakumu..
aku masih menunggu, untuk perasaan ini reda..
agar diriku kembali dapat tersenyum kepadamu..
harapan ku agar kamu akan cuba memahamiku seperti diriku yang cuba memahami akan dirimu..
aku bukanlah seorang yang mudah melupai..
harap dirimu faham..
dan aku tidak mudah jatuh hati..
harapku juga, dirimu akan faham..
aku sayang padamu..
aku tahu dirimu faham..
dan aku sentiasa cuba memahamimu..
harap dirimu akan faham..
aku tahu perjalananmu mungkin masih jauh disini dan aku mungkin terpaksa meninggalkanmu disini..
tetapi meninggalkanmu sementara itu lah yang aku fikirkan sesuai agar diriku tahu duniaku juga perjalanannya masih jauh..
dan matlamatku, salah satunya..adalah untuk dirimu..
harapku..
dirimu faham..
...........................................................................

p/s: luahan rasa..
hmm, (baru pas gado..)
harap..korang paham!!

Tuesday, July 20, 2010

perjalanan..

pagi tadi aku telah bangun awal walaupun hari ini adalah cuti..
aku mandi dan bersiap untuk ke Kuala Terengganu untuk melawat asrama Darul Falah..
perjalanan mengambil masa selama 2 jam..
sewaktu perjalanan, sempat aku menalifon sahabatku yang mengikuti aktiviti lain, juga dianjurkan oleh kawan-kawan kami..semuanya untuk meraikan kami yang menjadi oc sewaktu PMDS..
ok..tyme tu sahabatku memberitahu..
"where, nie baru sampai kt Sekayu nie, t kalu da habis meeting kt Darul Falah, try la datang"..
dan aku cakap, "ok"..
sewaktu kami sampai di asrama Darul Falah, pintu pagar bertutup dan tiada yang menunggu kedatangan kami..seketika kemudian, muncul seorang penghuni asrama dan memberitahu kami yang semua penghuni lain beserta warden dan pengetua asrama telah mengadakan family day di Sekayu..
memang kebetulan..tempat tujuan kami sepatutnya adalah air terjun Sekayu..
seterusnya, selepas selesai berbincang dengan pengetua asrama..
kami ke tempat oc..
dan..hari ini begitu sejuk..kerana aku mandi air terjun...huhu

.......................
pulang dari Sekayu..
"hello, b janji nk jumpa ayg ari nie..jom makan ABC"..

dan..semakin sejuk..sebab aku makan ABC..=P

Monday, July 19, 2010

aku di sound..direct dowh!!

waaaa..banyaknye kerja..
tensen..
tensen..
tensen..
hehe..seb bek sempat ag aku temankn 'dak' sorang tu kua td..
besnye=)
mamam-mamam, beli-belah, bersiar-siar..huhu
hilang jap tensen..
skang..
aaaa..da tensen alek..
hak..hak..hak...

...........................................................

tadi clasmate aku cakap..
"where, aloh..x bleh ker tinggal kejap awek tuu..2,3 hari jer..
pas siap kerja kite, gi la dating alek"..
....n aku citer kn kt 'dak' tu..n muka dy trus da len..hmm..
xpe-xpe..b xkn tinggal k..
nie la mase nk bahagikan waktu..
huho..
hope berjaya..
at least..'dak' tu masih menjadi orang yang selalu mendorong aku buat yang terbaik kn..hehe

Saturday, July 17, 2010

PC Fair di Kuala Terengganu

siang tadi aku telah diajak oleh seorang sahabat merangkap senior sewaktu aku diploma dahulu untuk bersama-sama ke PC Fair di Kuala Terengganu. agak menarik bila ku perhatikan berduyun-duyun masyarakat Terengganu samada tua, muda, mak cik dan even budak kecik pun ada di sana. "masyarakat terengganu sudah maju"..fikirku
niat kami hanya untuk membeli earphone..dan akhirnya aku berjaya juga membelinya di Mydin Mall..haha..membazir jer datang ke PC Fair.tetapi PC Fair kali ini kulihat kurang meriah, ramai kawanku yang mengatakan bahawa product-product kali ini tidak banyak..agak betul pada pandanganku..juga,PC Fair patut diadakan di tempat yang lebih luas..tadi sangat sesak dengan orang yang lalu lalang walaupun mereka pulang hanya dengan tangan kosong (hampeh tol)
dan sekali lagi perkara yang agak mengecewakan..
harga barang naik..
seb bek di PC Fair x naik td..
tapi di surat khabar..aiseyman..aku rase kerajaan mang susah da nk survive pas nie...

p/s: harga petrol naik..chies..jauh pulak Dungun ngan KT nie..
jaga la org terengganu..nanti cuti raya, tol pulak habuan korang..wah3..

Friday, July 16, 2010

suatu petang (dialog antara b dan ayg )

dia : hello, ido ek?pat angun..
aku : urmm, da angun..(ngan nada mamai)..
dia : lame nye ido..pat angun..pat angun..pat angun..
aku : aaa..ye..da angun nie..
dia : tpu..pat bukak mata..angun..angan baring..
aku : ye, da bukak mata, x baring da..( tpuuu)
dia : jangan tpu..pat bukak mata, pat angun, angan baring da..pat..
aku : aik? ane taw nie..aaa..ayg kt lua ek?(sambil mencari-cari..)
dia : x la, kt seblah b nie..(dy tpu..)
aku : tpuu..xder pun..(aku tertipu..dan masih cari..), aket mata..merah..
dia : angan garu..
aku : aaa..mane taw nie..( sedang garu mata)
dia : org taw la..tido xpakai baju kn?
aku : aaaa..ane taw..? ad cctv ek?
dia : ish..da angan garu da..t aket mata tu..
aku : ne ade garu mata da..org garu len..haa, kalu pandai, b garu pe? ( sambil garu ketiak..kakaka)
dia : garu ketiak la tu..habat..habat..
aku : erk, aaaaa..mane taw nie..aaa, ayg kt ner nie..tpu, mesti ad kt b..pat cakap..
dia : ish budak nie, ayg kt uma la comey (dy puji aku=)..)
aku : aaa..td cane taw..?
dia : ayg kn awek b..mesti la taw b wat pe..da, pat andi, g solat asar..pat k..muahh..cyg b=)
aku : ye ayg, b andi k..muahh..tata

aku pun tatawcam mane dy boleh jadi sangat memahami aku..n aku sayang sangat kt gadis nie..laila syamimi..=)

nape orang sakit ati kat aku??? aqu tak wat salah pom.. betul

sebab dorang salah..untuk mencari tempat melepas kan rasa bersalah, biasanya manusia akan melepaskan pada orang lain..
ataupun, ko perfect sangat..dorang jeles=) jangan simpan dendam, k,semoga slalu happy.

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

duk aner?? name sapew?? chat x??

duk kt atas kerusi..
sapew bin bapak sapew..(tu kot name penuh sapew..)
alhamdulillah..sihat walafiat..walaupun selalu selsema

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

ari ni adew orang marah aqu.. sooobss.. kesian x kat aqu???

lorh..kesiannye..
meh org pujuk..=)
pujuk..pujuk..pujuk...
da ciap..=) happy k..

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Sunday, July 11, 2010

tadi meeting yang paling aku x amik port!!

huoohh!! pada jam 8.45pm tadi telah berlangsung satu meeting antara ahli kelab yang tinggi-tinggi sumenye..masalah yang membuatkan aku hangin nih..(hoh!!cam real jer..) kitorang x diberitahu TERLEBIH AWAL..means kitorang diberitahu TERLEBIH LEWAT..ayook..ape nie kakak, bagitaw la eawal sket..semoga sempat aku bersolek-solek sakan..(-,-")..
dan masalah itu berlarutan apabila aku langsung xdapat tumpu perhatian pada ape yang kami 'meetingkan'..hohh (buat ape la aku pegi..membazir jer)..tetapi pada masa yang sama, aku dan beberapa kawan sealiran songsang ini (termasuk YDP sendiri) telah membuat onar..
kami mencipta cara-cara berkomunikasi ala-ala James Bond 007..huhoo..
1.) bercakap dengan rima seperti menyanyi dan membuat wajah serius tahap gaban giler babeng!!
- malangnya, seorang dari makhluk sealiran kami telah ter'syasul' dan hampir-hampir di pelempang oleh hero macho Sang ASKOR..
- ish ish ish..aku la makhluk tersebot..(T,T")
2. seterusnya kami mencipta cara berkomunikasi menggunakan hidung..walaupun sebahagian dari ahli kami tidak dapat 'support' aktiviti songsang ini kerana control macho depan awek-awek..huho, misi berjaya..


motif asal sejak azali lagi : Mengumpat beramai-ramai tanpa mengeluarkan suara..hebatkan ajaran si James Bond 007 nie..

contoh-contoh ajaran tersebut..

p/s: sori ar geng, muka hensem yang nk kena pelempang tu xleh tayang arr..masalah sket..kang kena pelempang beramai-ramai lak..huho (+,=")

malam nie saper mnang spain or netherland??

uish, huhu..Wallahuaklam, sebagai umat Islam, kita seharusnya percaya pada Qada' dan Qadar Allah, serta tidak membuat sebarang ramalan yang mensyirikkan seperti percaya cakap sotong..ngah3..
tp, org sokong spain..sbb berdasarkan rekod pemain yang agak besh!!(+,=")

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

anak ayam or anak itik lagi cute?

asal anak jer sume cute..tapi kalu ibu ayam ngan ibu itik..sah2 ibu ayam masuk neraka..huahaha

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Siapakah diri anda yg sbnr yg org lain msih x thu?

hoho..ne ley bagi taw..t taw la org len..chet(=,=")

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Saturday, July 10, 2010

tidur lewat lagi..

(hmm, kalau aku tidur lewat cam hari nie, aku mesti x mish ntuk bace post2 dari blog 'saing-saing')..
huhu..
owh, banyak yang bermain di fikiran..berbaur-baur mencari konklusi dimana harus dihamburkan semuanya sekali agar tidur malam ku akan terus tenang, perkara biasa tentulah yang selalu difikirkan anak muda sebaya ku di ketika ini, tidurkah atau bola sepak..terus mengkhayalkan pasukan-pasukan yang bertanding merebut kejuaraan yang belum pernah di sertai masyarakat kite..hahaha..insyaAllah..suatu hari nanti..
aku juga memikirkan hubunganku bersama 'si malam'..yang bak purnama itu..adakah bakal terpisah kami dek kerna perpecahan melayu yang menyokong dan membangkang?hmm, persoalan mentaliti ibubapa yang menjadi kayu ukur hubungan anak-anak memang sukar untuk diubah. dan aku adalah PEMBANGKANG dikala ini..dan jangan dirimu berharap dapat mengubah diriku dari mendahulukan agama berbanding hal perkauman..
malam ini aku juga berfikir mengenai kelas-kelas yang bakal kutempuhi keesokan paginya..berlarutan hingga ke tengah hari..
dan aktiviti selepas kelas ku, juga perihal-perihal assignment dan kertas kerja yang sangat merungsingkan..huho..agaknye bermula awal gak la sakit kepala semester nie=P

Friday, July 9, 2010

hari-hari sauna

haha, sekarang dungun ibarat sauna..chewah..biasalah, bandar sebelah pantai kn..aku yang duk kat dalam rumah nie un...da macam dalam oven da ase nye..kakaka
mandi adalah satu prioriti tyme nie..sebab badan akan mudah berpeluh..seb bek la aku nie kurang 'sihat'..kalau x..huhu paham2 aje ler..
hari ini..rancangnye nk siapkan kertas kerja untuk projek klas sem nie..tapi batang idung dak2 nie pun lum berjaya aku tonton..ish..da puas usha2 nie..lapa la plak..
huho..megi si 'malam' bagi da abeh aku n ustaz mamam..yeehaa..saving oiii..

Thursday, July 8, 2010

pasar malam dungun

baru sekejap tadi aku pulang dari pasar malam di bandar dungun. pasar malam ini merupakan yang terbesar pernah aku jumpa di negeri terengganu, tidak tahu lah kalau ada pasar malam lain yang belum aku lawati. aku ke pasar malam kerana menemani laila syamimi yang ingin sangat untuk belanja aku makan.hehe..besnye kami bertolak selepas solat maghrib..dalam pukul 8.15 malam..huhu
pasar malam di sini agak meriah kerana dikunjungi oleh pelajar-pelajar dari UiTM Dungun dan Politeknik kebanyakannya. pendek kata, apa sahaja yang di tawarkan di pasar malam ini agak mengikut arus semasa bagi menarik golongan pelajar ini.
berbalik kepada laila syamimi, beliau kelihata masih agak murung mengenai kehilangan telefon bimbit beliau..jadi sebagai langkah untuk menggembirakan hati yang berduka itu, aku menemani beliau makan dan bersiar-siar..hehe tugas seorang 'pakwe'..ye ke..
masih tidak ku tahu tugas sebenar seorang 'pakwe' sebenarnye..tapi, aku sangat gembira dapat meluangkan masa melihat gadis ini happy..dan apabila melihat senyuman yang terukir di bibir beliau, aku berasa sangat berpuas hati.

Wednesday, July 7, 2010

pencuri..oh pencuri..

di suatu kawasan di atas muka bumi ciptaan yang Maha Esa..aku sekadar pemerhati kawasan kejadian selepas peristiwa kehilangan yang menggusarkan hati si gadis-gadis manis penghuni rumah sewa. ketibaan ku bersama kawan yang seorang itu, si penunggang motosikal yang tegas kerana di jemput untuk memerhati kawasan sekeliling rumah. pagar belakang rumah yang belum siap memberi laluan mudah kepada sesiapa sahaja yang berniat samada baik atau jahat untuk masuk ke kawasan rumah tersebut walaupun pintu pagar di sebelah depan rumah sudah 'gedabak'..hmm, ada-ada sahaja..
ini memberi kegusaran kepada si gadis-gadis mengenai keselamatan mereka untuk tinggal di rumah tersebut. sepatutnya memerlukan lebih keselamatan sekiranya mahu menyewakan rumah atau bilik kepada wanita atau gadis..ingat lah wahai tuan-tuan rumah!!
kehilangan barang yang sekecil itu memberi suatu tanda bahawa tempat itu kurang selamat buat kamu..hmm, kesian gadis ku..xapalah..asalkan dirimu selamat..barang hilang itu boleh ditukar ganti, jangan dirimu bersedih sayang..akan ku sentiasa membantumu..
kepada si pencuri..ingatlah, dunia hanya sementara, sesungguhnya perkara yang ditegah oleh Islam adalah yang akan membawa kemudharatan..ingatlah dalam dirimu..kami tidak akan memaafkanmu!!

Monday, July 5, 2010

elektrik...oh elektrik..

baru ku tahu yang jika elektrik xder means..nyamuk berpesta..
seb bek sehari jer..kalu seminggu..alamatnye demam denggi la kitorang..
itu lah yang terjadi tyme kitorang first datang selepas bercuti sakan nie ke rumah sewa..huho..cuti sakan la katekan..sume nk cuti..blog..facebuk..n semua2 yang laen..
datang2 jer...elektrik lak cuti..aiseyh..
siang nye sangat panas..n malam nye..nyamuk..pergh..macam lebah...
xpe la..da ok skang...huho..
xperience...

Followers