Wednesday, December 29, 2010

malaysia menang..

congratz team malaysia..
korang men ngan baik..
team indon..
cuba lagi yer..
hoho..
malaysia menang..
cuti..
cuti...
haha..aku memang cuti pon..

Saturday, December 25, 2010

kumohon kemaafan~

sudah agak lama rasanya sy xupdate blog nie..dah bersawang dan berhabuk.
mulai hari nie, saya akan terusan cuba untuk memperbaiki dan akan selalu update blog ini..
insyaallah.

Sunday, September 26, 2010

mati hidup kembali, butterfinger

Jalan raya terlampau sunyi
Untuk ku terus bermimpi
Mataku belum mengantuk lagi
Bawa ke mana sahaja kupergi
Tunjukkan ku bulan gerhana
Tiada siapa nak kujumpa

Benda yang tiada kusangka ada
Tak mengapa oh tak mengapa
Malam semalam gundah gulana
Hari ini hari mulia
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali
Bawaku hilang dari ingatan
Hari ini sehingga esok
Tak pernah daku rasa begini
Seperti mati hidup kembali
Angkasa penuh dengan berlian
Kucapai sebelah tangan
Sebalik awan ada cahaya
Bercahayalah selamanya
Daku tertawa seorang diri
Darah yang mengalir terhenti
Fikiranku melayang-layang
Tiada siapa yang perasan

Monday, August 2, 2010

niat tidak halalkn cara

aku sangat tertarik.."niat tidak menghalalkan cara", sesungguhnya sekiranya seseorang berniat suci murni serta baik sekalipun, misalnya berniat untuk sedekahkan duit untuk anak yatim, tetapi duit tersebut diperolehi dengan judi dan mencuri, ianya menjadi HARAM..huhu..hati-hati semua, dalam dunia sekarang, banyak situasi yang tidak terduga berlaku..ingatlah.."niat tidak sekali-kali menghalalkan cara".

...........................................................................................................

Monday, July 26, 2010

Shah Alam, ISBA Tour 2010

hujung minggu yang lalu..(chewah, cam karangan dak skola rendah)..
jemputan daripada ISBA Shah Alam sempena ISBA tour 2010, iaitu program yang disertai pelajar jurusan perbankan islam dari institusi UiTM dari seluruh malaysia. ISBA tour bertempat di UiTM Shah Alam bermula pada hari jumaat 23/julai/2010..huhu..
banyak yang kami lalui sepanjang ISBA Tour..antaranya, bas rosak..tayar bas pecah..dan bermacam2 sal bas lagi..kah3..
ish, UiTM la nie..huu asal x bagi bas yang elok sket..sian kat kami nie...da terpakse ponteng 3 klas serentak tyme ari ahad..gara-gara bas punye tayar pecah tyme perjalanan pulang ke dungun..
huho..(cuti ari ahad)

nie ade gambar selingan..huhu..
walaupun aku nye gambar sket jer..tapi tetap enjoy..=) thanx sume..

(nie kt korea..tyme turun dari flight)..aku tipuu..nie kt PTAR II, uitm shah alam..huho..busan time nie sebab dorang study ntuk quiz n kitorang dibiarkan berkeliaran..

nie kt dewan sewaktu diberi penerangan..chewah, sume cam sronok jer..(& mengantuk..)

wakil dari uitm dungun..ntuk quiz, dan dorang tewas..haha..adat la kn..ad kalah n menang..

dan aku..yang masih mngantuk..

main bowling pada petangnye..dan aku..raja longkang..kah3..

nie sume dari dungun..kt depan masjid sebelum bertolak pulang..

haha..aku saje upload gambar nie..sebab adam pejam mata..haha

Thursday, July 22, 2010

antara dua..tiga, empat..dan seterusnya

aku yang mempunyai banyak aktiviti minggu ini...
terpaksa pilih salah satu daripadanya..
ok, pertamanya, ibuku akan mengadakan suatu majlis dirumah, tidak dapat kupastikan majlis apakah itu, dan IBSA Shah Alam juga membuat aktiviti, dan aku pula telah janji untuk ikuti..
dan beberapa program xformal yang akan aku join sekiranya bukan aktiviti yang berdua itu..
tetapi, 
aku telah memilih untuk join ke Shah Alam..aku pun tidak pasti apakah pilihan ini tepat..
tetapi, janji..tetap janji..
.............................................
aktiviti ini sekali lagi bakal menjauhkan aku daripada si dia..
ayook..
"sabar k sayang, b bukan pergi lama, nanti b belikan ole-ole untuk ayg k.."
........................
dan aku serba salah kerana majlis yang tidak dapat kuikuti di rumah..
aisey man..
pengendalian risiko, cam mane aku nk mengendalikan risiko sekarang..
ditelan, sakit perut..
diluah..pon membazir makanan..

Wednesday, July 21, 2010

luahan rasa..harapku, dirimu faham..

kepadamu..
jangan lah selalu fikir yang bukan-bukan,
jangan diikutkan sangat rasa di hati, aku hanya seorang biasa, ada batas dan tahap kesabaranku, tetapi diriku bukanlah sorang perengus.. tidak senang marah ku hamburkan, lebih-lebih lagi kepadamu..
tetapi itu bukan membuatku akur dengan kata-kata dan perilakumu..
aku masih menunggu, untuk perasaan ini reda..
agar diriku kembali dapat tersenyum kepadamu..
harapan ku agar kamu akan cuba memahamiku seperti diriku yang cuba memahami akan dirimu..
aku bukanlah seorang yang mudah melupai..
harap dirimu faham..
dan aku tidak mudah jatuh hati..
harapku juga, dirimu akan faham..
aku sayang padamu..
aku tahu dirimu faham..
dan aku sentiasa cuba memahamimu..
harap dirimu akan faham..
aku tahu perjalananmu mungkin masih jauh disini dan aku mungkin terpaksa meninggalkanmu disini..
tetapi meninggalkanmu sementara itu lah yang aku fikirkan sesuai agar diriku tahu duniaku juga perjalanannya masih jauh..
dan matlamatku, salah satunya..adalah untuk dirimu..
harapku..
dirimu faham..
...........................................................................

p/s: luahan rasa..
hmm, (baru pas gado..)
harap..korang paham!!

Tuesday, July 20, 2010

perjalanan..

pagi tadi aku telah bangun awal walaupun hari ini adalah cuti..
aku mandi dan bersiap untuk ke Kuala Terengganu untuk melawat asrama Darul Falah..
perjalanan mengambil masa selama 2 jam..
sewaktu perjalanan, sempat aku menalifon sahabatku yang mengikuti aktiviti lain, juga dianjurkan oleh kawan-kawan kami..semuanya untuk meraikan kami yang menjadi oc sewaktu PMDS..
ok..tyme tu sahabatku memberitahu..
"where, nie baru sampai kt Sekayu nie, t kalu da habis meeting kt Darul Falah, try la datang"..
dan aku cakap, "ok"..
sewaktu kami sampai di asrama Darul Falah, pintu pagar bertutup dan tiada yang menunggu kedatangan kami..seketika kemudian, muncul seorang penghuni asrama dan memberitahu kami yang semua penghuni lain beserta warden dan pengetua asrama telah mengadakan family day di Sekayu..
memang kebetulan..tempat tujuan kami sepatutnya adalah air terjun Sekayu..
seterusnya, selepas selesai berbincang dengan pengetua asrama..
kami ke tempat oc..
dan..hari ini begitu sejuk..kerana aku mandi air terjun...huhu

.......................
pulang dari Sekayu..
"hello, b janji nk jumpa ayg ari nie..jom makan ABC"..

dan..semakin sejuk..sebab aku makan ABC..=P

Monday, July 19, 2010

aku di sound..direct dowh!!

waaaa..banyaknye kerja..
tensen..
tensen..
tensen..
hehe..seb bek sempat ag aku temankn 'dak' sorang tu kua td..
besnye=)
mamam-mamam, beli-belah, bersiar-siar..huhu
hilang jap tensen..
skang..
aaaa..da tensen alek..
hak..hak..hak...

...........................................................

tadi clasmate aku cakap..
"where, aloh..x bleh ker tinggal kejap awek tuu..2,3 hari jer..
pas siap kerja kite, gi la dating alek"..
....n aku citer kn kt 'dak' tu..n muka dy trus da len..hmm..
xpe-xpe..b xkn tinggal k..
nie la mase nk bahagikan waktu..
huho..
hope berjaya..
at least..'dak' tu masih menjadi orang yang selalu mendorong aku buat yang terbaik kn..hehe

Saturday, July 17, 2010

PC Fair di Kuala Terengganu

siang tadi aku telah diajak oleh seorang sahabat merangkap senior sewaktu aku diploma dahulu untuk bersama-sama ke PC Fair di Kuala Terengganu. agak menarik bila ku perhatikan berduyun-duyun masyarakat Terengganu samada tua, muda, mak cik dan even budak kecik pun ada di sana. "masyarakat terengganu sudah maju"..fikirku
niat kami hanya untuk membeli earphone..dan akhirnya aku berjaya juga membelinya di Mydin Mall..haha..membazir jer datang ke PC Fair.tetapi PC Fair kali ini kulihat kurang meriah, ramai kawanku yang mengatakan bahawa product-product kali ini tidak banyak..agak betul pada pandanganku..juga,PC Fair patut diadakan di tempat yang lebih luas..tadi sangat sesak dengan orang yang lalu lalang walaupun mereka pulang hanya dengan tangan kosong (hampeh tol)
dan sekali lagi perkara yang agak mengecewakan..
harga barang naik..
seb bek di PC Fair x naik td..
tapi di surat khabar..aiseyman..aku rase kerajaan mang susah da nk survive pas nie...

p/s: harga petrol naik..chies..jauh pulak Dungun ngan KT nie..
jaga la org terengganu..nanti cuti raya, tol pulak habuan korang..wah3..

Friday, July 16, 2010

suatu petang (dialog antara b dan ayg )

dia : hello, ido ek?pat angun..
aku : urmm, da angun..(ngan nada mamai)..
dia : lame nye ido..pat angun..pat angun..pat angun..
aku : aaa..ye..da angun nie..
dia : tpu..pat bukak mata..angun..angan baring..
aku : ye, da bukak mata, x baring da..( tpuuu)
dia : jangan tpu..pat bukak mata, pat angun, angan baring da..pat..
aku : aik? ane taw nie..aaa..ayg kt lua ek?(sambil mencari-cari..)
dia : x la, kt seblah b nie..(dy tpu..)
aku : tpuu..xder pun..(aku tertipu..dan masih cari..), aket mata..merah..
dia : angan garu..
aku : aaa..mane taw nie..( sedang garu mata)
dia : org taw la..tido xpakai baju kn?
aku : aaaa..ane taw..? ad cctv ek?
dia : ish..da angan garu da..t aket mata tu..
aku : ne ade garu mata da..org garu len..haa, kalu pandai, b garu pe? ( sambil garu ketiak..kakaka)
dia : garu ketiak la tu..habat..habat..
aku : erk, aaaaa..mane taw nie..aaa, ayg kt ner nie..tpu, mesti ad kt b..pat cakap..
dia : ish budak nie, ayg kt uma la comey (dy puji aku=)..)
aku : aaa..td cane taw..?
dia : ayg kn awek b..mesti la taw b wat pe..da, pat andi, g solat asar..pat k..muahh..cyg b=)
aku : ye ayg, b andi k..muahh..tata

aku pun tatawcam mane dy boleh jadi sangat memahami aku..n aku sayang sangat kt gadis nie..laila syamimi..=)

nape orang sakit ati kat aku??? aqu tak wat salah pom.. betul

sebab dorang salah..untuk mencari tempat melepas kan rasa bersalah, biasanya manusia akan melepaskan pada orang lain..
ataupun, ko perfect sangat..dorang jeles=) jangan simpan dendam, k,semoga slalu happy.

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

duk aner?? name sapew?? chat x??

duk kt atas kerusi..
sapew bin bapak sapew..(tu kot name penuh sapew..)
alhamdulillah..sihat walafiat..walaupun selalu selsema

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

ari ni adew orang marah aqu.. sooobss.. kesian x kat aqu???

lorh..kesiannye..
meh org pujuk..=)
pujuk..pujuk..pujuk...
da ciap..=) happy k..

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Sunday, July 11, 2010

tadi meeting yang paling aku x amik port!!

huoohh!! pada jam 8.45pm tadi telah berlangsung satu meeting antara ahli kelab yang tinggi-tinggi sumenye..masalah yang membuatkan aku hangin nih..(hoh!!cam real jer..) kitorang x diberitahu TERLEBIH AWAL..means kitorang diberitahu TERLEBIH LEWAT..ayook..ape nie kakak, bagitaw la eawal sket..semoga sempat aku bersolek-solek sakan..(-,-")..
dan masalah itu berlarutan apabila aku langsung xdapat tumpu perhatian pada ape yang kami 'meetingkan'..hohh (buat ape la aku pegi..membazir jer)..tetapi pada masa yang sama, aku dan beberapa kawan sealiran songsang ini (termasuk YDP sendiri) telah membuat onar..
kami mencipta cara-cara berkomunikasi ala-ala James Bond 007..huhoo..
1.) bercakap dengan rima seperti menyanyi dan membuat wajah serius tahap gaban giler babeng!!
- malangnya, seorang dari makhluk sealiran kami telah ter'syasul' dan hampir-hampir di pelempang oleh hero macho Sang ASKOR..
- ish ish ish..aku la makhluk tersebot..(T,T")
2. seterusnya kami mencipta cara berkomunikasi menggunakan hidung..walaupun sebahagian dari ahli kami tidak dapat 'support' aktiviti songsang ini kerana control macho depan awek-awek..huho, misi berjaya..


motif asal sejak azali lagi : Mengumpat beramai-ramai tanpa mengeluarkan suara..hebatkan ajaran si James Bond 007 nie..

contoh-contoh ajaran tersebut..

p/s: sori ar geng, muka hensem yang nk kena pelempang tu xleh tayang arr..masalah sket..kang kena pelempang beramai-ramai lak..huho (+,=")

malam nie saper mnang spain or netherland??

uish, huhu..Wallahuaklam, sebagai umat Islam, kita seharusnya percaya pada Qada' dan Qadar Allah, serta tidak membuat sebarang ramalan yang mensyirikkan seperti percaya cakap sotong..ngah3..
tp, org sokong spain..sbb berdasarkan rekod pemain yang agak besh!!(+,=")

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

anak ayam or anak itik lagi cute?

asal anak jer sume cute..tapi kalu ibu ayam ngan ibu itik..sah2 ibu ayam masuk neraka..huahaha

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Siapakah diri anda yg sbnr yg org lain msih x thu?

hoho..ne ley bagi taw..t taw la org len..chet(=,=")

tanyalah soalan. ape yang boleh dipersoalkan?hoh..

Saturday, July 10, 2010

tidur lewat lagi..

(hmm, kalau aku tidur lewat cam hari nie, aku mesti x mish ntuk bace post2 dari blog 'saing-saing')..
huhu..
owh, banyak yang bermain di fikiran..berbaur-baur mencari konklusi dimana harus dihamburkan semuanya sekali agar tidur malam ku akan terus tenang, perkara biasa tentulah yang selalu difikirkan anak muda sebaya ku di ketika ini, tidurkah atau bola sepak..terus mengkhayalkan pasukan-pasukan yang bertanding merebut kejuaraan yang belum pernah di sertai masyarakat kite..hahaha..insyaAllah..suatu hari nanti..
aku juga memikirkan hubunganku bersama 'si malam'..yang bak purnama itu..adakah bakal terpisah kami dek kerna perpecahan melayu yang menyokong dan membangkang?hmm, persoalan mentaliti ibubapa yang menjadi kayu ukur hubungan anak-anak memang sukar untuk diubah. dan aku adalah PEMBANGKANG dikala ini..dan jangan dirimu berharap dapat mengubah diriku dari mendahulukan agama berbanding hal perkauman..
malam ini aku juga berfikir mengenai kelas-kelas yang bakal kutempuhi keesokan paginya..berlarutan hingga ke tengah hari..
dan aktiviti selepas kelas ku, juga perihal-perihal assignment dan kertas kerja yang sangat merungsingkan..huho..agaknye bermula awal gak la sakit kepala semester nie=P

Friday, July 9, 2010

hari-hari sauna

haha, sekarang dungun ibarat sauna..chewah..biasalah, bandar sebelah pantai kn..aku yang duk kat dalam rumah nie un...da macam dalam oven da ase nye..kakaka
mandi adalah satu prioriti tyme nie..sebab badan akan mudah berpeluh..seb bek la aku nie kurang 'sihat'..kalau x..huhu paham2 aje ler..
hari ini..rancangnye nk siapkan kertas kerja untuk projek klas sem nie..tapi batang idung dak2 nie pun lum berjaya aku tonton..ish..da puas usha2 nie..lapa la plak..
huho..megi si 'malam' bagi da abeh aku n ustaz mamam..yeehaa..saving oiii..

Thursday, July 8, 2010

pasar malam dungun

baru sekejap tadi aku pulang dari pasar malam di bandar dungun. pasar malam ini merupakan yang terbesar pernah aku jumpa di negeri terengganu, tidak tahu lah kalau ada pasar malam lain yang belum aku lawati. aku ke pasar malam kerana menemani laila syamimi yang ingin sangat untuk belanja aku makan.hehe..besnye kami bertolak selepas solat maghrib..dalam pukul 8.15 malam..huhu
pasar malam di sini agak meriah kerana dikunjungi oleh pelajar-pelajar dari UiTM Dungun dan Politeknik kebanyakannya. pendek kata, apa sahaja yang di tawarkan di pasar malam ini agak mengikut arus semasa bagi menarik golongan pelajar ini.
berbalik kepada laila syamimi, beliau kelihata masih agak murung mengenai kehilangan telefon bimbit beliau..jadi sebagai langkah untuk menggembirakan hati yang berduka itu, aku menemani beliau makan dan bersiar-siar..hehe tugas seorang 'pakwe'..ye ke..
masih tidak ku tahu tugas sebenar seorang 'pakwe' sebenarnye..tapi, aku sangat gembira dapat meluangkan masa melihat gadis ini happy..dan apabila melihat senyuman yang terukir di bibir beliau, aku berasa sangat berpuas hati.

Wednesday, July 7, 2010

pencuri..oh pencuri..

di suatu kawasan di atas muka bumi ciptaan yang Maha Esa..aku sekadar pemerhati kawasan kejadian selepas peristiwa kehilangan yang menggusarkan hati si gadis-gadis manis penghuni rumah sewa. ketibaan ku bersama kawan yang seorang itu, si penunggang motosikal yang tegas kerana di jemput untuk memerhati kawasan sekeliling rumah. pagar belakang rumah yang belum siap memberi laluan mudah kepada sesiapa sahaja yang berniat samada baik atau jahat untuk masuk ke kawasan rumah tersebut walaupun pintu pagar di sebelah depan rumah sudah 'gedabak'..hmm, ada-ada sahaja..
ini memberi kegusaran kepada si gadis-gadis mengenai keselamatan mereka untuk tinggal di rumah tersebut. sepatutnya memerlukan lebih keselamatan sekiranya mahu menyewakan rumah atau bilik kepada wanita atau gadis..ingat lah wahai tuan-tuan rumah!!
kehilangan barang yang sekecil itu memberi suatu tanda bahawa tempat itu kurang selamat buat kamu..hmm, kesian gadis ku..xapalah..asalkan dirimu selamat..barang hilang itu boleh ditukar ganti, jangan dirimu bersedih sayang..akan ku sentiasa membantumu..
kepada si pencuri..ingatlah, dunia hanya sementara, sesungguhnya perkara yang ditegah oleh Islam adalah yang akan membawa kemudharatan..ingatlah dalam dirimu..kami tidak akan memaafkanmu!!

Monday, July 5, 2010

elektrik...oh elektrik..

baru ku tahu yang jika elektrik xder means..nyamuk berpesta..
seb bek sehari jer..kalu seminggu..alamatnye demam denggi la kitorang..
itu lah yang terjadi tyme kitorang first datang selepas bercuti sakan nie ke rumah sewa..huho..cuti sakan la katekan..sume nk cuti..blog..facebuk..n semua2 yang laen..
datang2 jer...elektrik lak cuti..aiseyh..
siang nye sangat panas..n malam nye..nyamuk..pergh..macam lebah...
xpe la..da ok skang...huho..
xperience...

Tuesday, June 15, 2010

cuti..nak abes da..haha

cuti semester = cuti men tenet = cuti blog n facebook = saving..
21 ariblan jun nie aku kene masuk da..kene jadi pembantu minggu mesra siswa..huhu means, da abes cuti..
dabn rumus untuk dak abes cuti lak..
abes cuti = sedey.. = x ley tgk tb = kene rajin = kene pegang pen = waaaa..
ok, means aku jadi blogger lagi..haha
ok, tke care..tata

Friday, June 11, 2010

result keluar..aku yang sedey..

walaupun rase cam down gler sebab result terok..(waa..aku xdapat 'A' langsung sem nie)..tapi jauh di sudut hati, aku sesangat bersyukur ke hadrat Ilahi kerana aku lulus sume subjek..Alhamdulillah..
cuti pun semakin kurang..sikit hari lagi, akan masuk semester baru..bermakna perjuangan baru.. aku akan belajar subjek baru..kembali dengan azam2 manusia yang 'fresh' seperti taik lembu yang baru jatuh..aku akan sibukkan diri dengan kekelas, buat assignment, study untuk subjek baru..tidak tidur malam..itulah perkara yang sering berulang-ulang setiap kali semester baru menjelma..
aku sering memikirkan mengenai 'latihan industri'..dengan resultku yang hampeh nie..dapatkah aku diterima untuk latihan industri di tempat2 yang bes..waaaa..
hmmm...xkire lah..yang penting, aku ingin bercuti sementara aku masih berpeluang untuk tidur malam..juga untuk menggoyangkan kaki di rumah..


p/s: takziah untuk sahabat kami, engku sazwan (wer bu), yang kembali ke rahmatullah baru-baru ini..semoga rohnya akan tenang di sana..kepada sahabat yang lain, berhati-hati lah ketika dijalan raya..maut tidak datang seperti posmen(iaitu waktu bekerja je)..kita haruslah sentiasa bertaubat k..

kepada sahabatku fariq...http://fariku.blogspot.com/..nice blog dude!!

Tuesday, June 1, 2010

uoh...saat2 sukar..

aku mengalami saat-saat sukar bersama malam..mane tidaknye...jarak kami yang beribu batu..chewah..biarpun xpernah ku kira jaraknya..semalam..aku dan malam teah bertengkar..aduh..aduh..aduh sakitnya..
hmm, seb bek ari nie kami da berbaik..
xmo da gadoh..
sakit nye rase kt hati bile gado..
lg2 ngan org yang kite syg..
......................................
kawan2..sory sebab lama x online..xupdate blog, facebook, bace manga online..
hmm..pendek yang cakap..sume yang berkaitan dengan online dan internet nie...terputus hubungan dari aku..bukan ku xmahu..tapi, belum berjaya misi untuk "mengstreamyx wifi" kan uma aku..
doakan anku berjaya..
result uitm pulak..
kawan aku cakap "maybe 10hb 6 kowt, dengar-dengar je la"..
huhu..
ok la, nex time bebeh..gud luck foe all!!

Friday, May 28, 2010

oops, sory slalu x on9..

sekarang aku di mod bercuti sakan..huho..iye la, ku takot nanti akan dipanggil untuk menjadi facilitator untuk program di  politeknik itu..(x ingat name pe)
dan juga aku telah dipanggil untuk menjadi pembantu minggu mesra siswa untuk sesi baru di uitm..even aku serba salah untuk join oc lagi(da penat boh!!)
'aktiviti cuti terancam' di rumah, just lepak..cat rumah.,.huho, sebab abangku akan berkahwin..
oops..
xjemput..kakaka..
aku pon xtaw tarikh dy..n maybe aku pon xdapat hadir..so sad='(

Thursday, May 20, 2010

promote...promote...download and more...

nie blog izzuddin zulkefli yang kembali beroperasi..
bes jugak la sebab dy bagi link untuk kiter download free..
try la tengok..k..
 aku pown download cite kt sini gak..
kadang2..kakaka

owh..ye ke?

hari ini aku begitu bosan sehinggakan sanggup untuk mengecat rumah..
dan hari ini aku kembali mengadap leptop untuk mengetahui perkembangan alam facebuk dan bloggers..
lazimnya aku akan mendapat sedikit pengetahuan tentang kawan-kawanku yang juga busan kerana sedang bercuti..
nanti aku akan letakkan gambar PDSZA 10..besh taw!!

laila syamimi sudah kembali ke raub untuk bercuti, katanya mungkin akan join kami untuk menjadi facilitator di politeknik di awal bulan jun nanti..tewtapi beliau bersedih dan tertanya-tanya kerana ibunya menyuruh beliau bekerja di kedai kek..huhh..aku pon x taw gak nk jawab ape..
dan juga bosan kerana televisyen di rumahku rosak..langsung rosak..
dan kakakku seawal pagi lagi telah pergi bekerja..bukan aku rindukan dirinya atau meluang masa bersama nya, tetapi, beliau telah mencilok leptop ku..kureng aja..
dan juga hari yang panas tidak sampai ke petang..kerana hujan di tengah hari..jadi baju yang ku jemur..terpakse angkat alek...kakaka..
erm.pe lagi ek...owh..
dan naruto and bleach yang akahn ku baca di onemanga.com...memang besh..
dan aku mengarot setiap hari..
setiap waktu membazir tenaga..
setiap masa membazir duit..
aku memang kene cari kerja..hahaha
jom cari kerja...

p/s: izzuddin zulkefli kembali..aku pn tataw kenape aku tulis ini sebagai pesanan..?

Saturday, May 15, 2010

Pertandingan Debat Piala DYMM Sultan Zainal Abidin ke-10

assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan-rakan sekalian, maaf kuucapkan kerana sudah agak lama diriku tidak 'on9'. ini berlaku dek kerana diriku yang menyertai PDSZA - 10..

 Piala Idaman...
aku ditugaskan sebagai ketua bagi pegawai delegasi. pegawai delegasi akan membantu mengiringi setiap pasukan IPT yang bertanding juga bertugas sebagai speaker dan time keeper untuk setiap sidang yang berlangsug. jadi agak berat jugalah tugasku sebagai pembimbing mereka untuk menjadi seorang pegawai delegasi yang berjaya di setiap sidang debat.
oleh kerana terlalu sibuk mem'bz' kan diriku, aku langsung terlupa untuk meng'hupdate' dan meng'comment' post kawan-kawan juga meng'balas' apa yang kawan-kawan telah post di blog ku..
xapalah..rasanya aku akan berjaya merehatkan diri selepas 18 mei 2010, hope so..
k..
semoga kawan-kawan selamat bercuti dan selamat berehat k..
selamat hari guru untuk semua..

Friday, May 7, 2010

jumaat yang menyedarkan.

hari ini hari jumaat, dan aku sebagai lelaki muslim diwajib ke masjid untuk solat jumaat.
sewaktu di masjid, ketika aku sampai, waktu agak awal, dan azan belum berkumandang..ku lihat ramai antara orang-orang 'berumur' didepan ku sibuk berbicara..
ketika itu timbul perasaan dan pertanyaan di fikiran ku, "mereka ini patut menjadi contoh"..fikirku.
dan sekarang..aku menjadikan mereka sebagai contoh supaya jangan kita ikuti perbuatan mereka itu..
sewaktu azan berkumandang, mereka masih lagi rancak berborak walaupun perbuatan mereka diperhati oleh kebanyakan manusia yang berada di saf-saf berdekatan..
tiba-tiba, muazzin ter'sebut' ayat untuk azan subuh iaitu "Assolatu Khairun mina.."..lalu berderailah tawa mereka-mereka ini..
sebenarnya, disini aku ingin menceritakan yang aku agak malu dengan perbuatan meraka ini, sebagai pelajar beragama islam, kita patut menghormati muazzin, sesungguhnya menjaid muazzin itu sangat tinggi pahalanya disisi Allah, betul lah, beliau sebagai manusia yang ditugaskan menyeru umat islam mengerjakan solat..
lalu, aku malu dengan perbuatan masyarakat sekelilingku yang turut sama bergelak ketawa ketika itu, bagiku kesalahan itu perkara biasa dan tidak patut bagi kita sebagai muslim mempersendakannya..

aku juga malu terhadap diriku yang selalu menggunakan suara untuk perkara-perkara yang tidak berfaedah, contohnya, pergi karok, mengumpat, mengeluarkan perkataan kesat, berborak perkara yang buang masa..sebagai seorang muslim, sudah jauh muazzin itu meninggalkan ku di belakang dalam mengutip pahala..

aku yang lagha..
kutulis ini sebagai ingatan kepada diriku..juga sahabat seislam sekelilingku, "gelak, gelak juga, belajar jangan lupa, lalala"..

p/s: huho, 'pengeluaran' yang bermakna bagi diriku..sukar perkara berfaedah untuk keluar dari 'kepala' ini..=P

Wednesday, May 5, 2010

AIDS yang menakotkan..

AIDSAware


Kairyuzai N Samm: AIDS Awareness
wow, aku agak kagum ngan mesej beliau walaupun kakak ini seorang yang garang..huhu..
AIDS mang sangat bahaya, dan aku teringat yang bahaya nie bukan kat mamat-mamat yang isap dadah tu jer taw..
bayangkan kalu sedara-sedara kite yg 'ter' kena AIDS bukan sebab dy isap dadah ataupun sebab dy wat hubungan badan..

aku ada pernah terdengar, walaupun tidak pasti kesahihannya, ada segelintir mamat-mamat yang isap dadah nie dan mang pasti dah kena AIDS, tetiba dorang jadi si mangkuk 'genius' lak ngan nk berkongsi 'jarum' tuh ngan orang len..
haa..nie yang kite takot..
ada kes, dorang ley jer letak jarum isap dadah tuh kt dalam pasir kat pantai, ish..taw2 jer kalu orang men kt pantai x pakai slipar, nanti, tercucuk tang situ, tercucuk tang sini..ish..jauhkan lah..
ada lagi kes, dorang letak lak kat tempat "air gedegang" tu yang kita beli seringgit dua puluh sen dan mang pasti lah susah nk nampak bile kite seluk tangan nk amik air tersebut..ish..'genius' gilo..

dan, agak sedih gak la sebab wujudnya penyakit cam nie kan..ok la, kakak nie harap kita support cause nie..dan aku pon harap gak..walaupon takot mamat-mamat pelik kejar aku t..huho
dan perkataan "saya beg kamu" buatkan aku rasa sangat nk support dy..huho

p/s :bukan beg sekolah ye adik-adik..dy seorang manusia..beg tu maksudnya bukan beg duit gak taw..xder kena mengena pun..

Tuesday, May 4, 2010

aku yang menulis "PEOPLE" itu..

huhu...paper hari nie berjaya gak aku setelkan walaupun agak ter'tido' banyak3 kali kat lam dewan tadi..
ntah pape la aku pikir tyme tido, tibe2 je sedar tengok ade perkataan "people"..huh?
aku yang lam kepelikan sempat agi kowt pikir2 n gelak2 sendirian tyme tuh...chewah..
akhirnya setel gak..
owh..ada lagi 1 paper..mang agak mantok gak paper nih..
semuanya sejarah..hoho..sejarah la..
sejarah perbankan islam..
tapi xpe..ley je kowt sedang-sedang..
owh..aku nak men2 post yang gempak tadi.. punya la banyak idea tme study malam smalam..
pas2..tingat la..leptop aku x available kowt..
hahaha..
len kali ar bro..
be aku study kn?...kn3?
hehe..
macamla aku ley study..=P

Monday, May 3, 2010

gud luck untuk sume..n aku juga

kawan2..sori buat kawan yang baru, n kawan yang lama..
bukan aku sombong sebab x nk reply, or masuk koranbg nyer page..tapi masa agak suntuk..n aku pown ade lagi 2 paper 'killer'..
maybe susah sket nk online lg satu sebab kakak aku da pinjam leptop..harap dy beli leptop sendiri cepat2..
n lagi satu..
harapnye korang doakan aku sekali k...hehe
sok paper..n lagi satu 8 haribulan..
pastu ley wat sibuk sal debat piala Sultan Zainal Abidin lak..
k la..
gud luck sume..

Saturday, May 1, 2010

waaaaa...aku xder leptop..

huhu..sedey kn?
tapi ini lah hakikat yang terpaksa aku tempuhi sekarang..huho..(gaya cam sedey sangat jer)
akceli, leptop aku telah aku berikan kepada kakak aku @ kak sara yang baru ajer datang semalam..huho..
niat kat hati nie nk bagi pedoman kat jiran tetangge..ehh? xpon..akceli nk bagi pedoman kat diri aku sendiri supaya rajen la sket mentelaah pelajaran..ye dak?
huhu..
tapi..menambah tensen lak ase..
pabila di pikir2..adoi..sumber ilham aku ade kt lam leptop..(gambar si 'malam)
xley la tengok hehari..wakaka..
just dapat msg n imagine je la..kikiki..
k la..da lari dari topik..
ok, back to study..



p/s: kepada kawan-kawan ku yang telah habis paper exam..
aku jeles ngan korang!!!

Wednesday, April 28, 2010

Lelaki terbit dari laut..

pada suatu malam, sedang spongebob dan patrick berkejar-kejaran kerana di bikini bottom x der jam..seorang lelaki sedang berjalan tiba-tiba keluar dari laut dan terus ke pantai..damn..(ini bukan citer makhluk asing)
lelaki itu bertangan 8..sekali imbas, ianya seperti makhluk jaat dari kapal Davy Jones lam citer Pirates of Carribean, tetapi yang pasti wajahnya seperti manusia..
badannya sedikit gelap. berambut pendek tetapi bukan botak. bermata boolat. beliau tinggi tetapi masih tidak dapat menandingi Yao Ming, pemain basketball itu. lelaki ini kurus, mukanya sedikit cengkung.
beliau kelihatannya selalu keluar masuk dari kawasan UiTM.

 ini dilukis oleh seorang budak namanya ALI

alamak, aku dikesan..
perlu segera post kerana takot beliau delete..

sekiranya jumpa makhluk ini, jangan didekati..(beliau sedikit lembut) takut korang janggal..segera laporkan di ruangan komen..k..bye.(alamak!!)

Tuesday, April 27, 2010

ALI

 
ini ALI..beliau sangat busan kerana beliau tak tahu ape yang nk di buat. ALI sangat ingin untuk jadi seperti AH-SENG yang punya kereta besar..vroom..vroom..lalu didepan rumahnya..ALI ingin menaiki pesawat terbang FARID  yang boleh membawanya jumpa dengan burung helang..fikirnya.
semua itu ALI pelajari daripada kotak-kotak banyak di tepi tilamnya.
dahulu ALI tidak begini. dahulu beliau dapat berlari-lari seperti anak muda lain, mengejar gadis-gadis sunti. pulang ke rumah malam-malam. pergi makan goreng pisang di kedai Pok Cik Tepi Pantai..
namun semuanya berubah bila tiba satu hari..
ALI tertidur dibawah pokok kelapa dimana waktu itu, si Jenin sedang berangan di atasnya. tiba-tiba dunia ALI gelap seketika..saat berubah pabila ALI ternampak kelibat manusia keluar dari air. sangat pelik jika diamati kerana lelaki itu berkaki lapan..
ALI segera berlari dan menceritakan pengalamannya kepada Pok Cik Husin..
dan..inilah tempatnya..disini..kawan-kawan baru ALI begitu seronok bermain..mereka lupa ada genius sedang berfikir untuk menukar television kepada kapal terbang.

Sunday, April 25, 2010

huh?kenape ek?

kenape nafsu digandingkan dengan perkataan 'hawa'?
selalu aku fikirkan..(walaupun bukan selalu..).
mungkinkah sebab..ADAM..xdapat digandingkan dengan nafsu..atas sebab sebab tertentu..
misalnya..

hehe..xley la letak 'nafsu'..sebab..adam..da ada fahmi..wakaka..


p/s: promote adam sket..adam adalah rakan sekelas ku..hehe (maaf ye adam..)

cane nk pisahkan nafsu daripada hawa?
jawapannya..
kalau..
hawa..+ peng? =peng'hawa'..hehe..xley gak nafsu..
kne letak dingin la kan? = penghawa dingin..
wakakaka

esok Islamic Economic..lusa Managerial Economic..

malam nie sedikit sibuk kerna esok saya akan berdepan dengan paper yang agak susah..Islamic Eco..
banyak kena hafal ayat Qur'an..huhu..ruang dalam otak yang sempit nie cam banyak xdigunakan lagi..kena hafal lagi..hehe..
ok, nk hafal dlu..
err..2:275..riba...al-mukminun: 8...trust..al-jumaah..err..Aali-Imran..
ok..t la bg post yang x sibuk..huhu pas paper Managerial eco lusa..huho

p/s: aku study mang sepah2..

Saturday, April 24, 2010

erk..saat genting..99 orang..

uish..dup dap..dup dap..

Friday, April 23, 2010

satu tengah hari yang panas terik..

dengan tiba-tiba aku berpeluh...
nasi yang ku suap ke mulut terasa sedap..da habes..urkk..kenyang..
aku makan nasi kukus di kedai nasi kukus..
tengah hari yang lapar dan panas nie..mang sedap pekena nasi kukus..
fuhh..
tambah lagi dengan teh o ais..ayooyo..fevret2..
hehe..
selepas itu..
kami balik rumah..
dan..
aku sakit perut..=,="
"tu yang x bes tuu..waaaa..cirit..tepi2..nk g jamban!!"

Wednesday, April 21, 2010

sesegar mata yang kuyu..

nak ido dah eh, sok pg paper start kul 9.00 am..huu cuak takot lambat bangun..
huu..td aku solat hajat. terfikir lak eh, "tyme cam nie baru nk berdoa, mintak tolong dari Allah, tyme wat jaat, lewatkan solat, even tinggal solat pun..langsung x pikirkn tyme camnie, ye dak?"
tapi tetibe timbul lak kat kepala aku yang "sib bek aku still ley solat, at least aku berdoa la gak daripada aku wat jaat, tinggal solat, tinggal ngaji sume..seb bek ada final exam, kurang2 ley sedarkan orang biol cam aku nie dari terus wat onar kn.."
syukur alhamdulillah..
..................................
dan aku yang kureng..sempat lagi wat post even aku taw yang study ku dr kelmarin x pernah cukup ntuk bagi aku dapat markah seratus lam final..(carry mark pon cukup makan=P)..ok, back 2 study sebelom tido..tata

Tuesday, April 20, 2010

woh..paper beliaw!!

woh..sok si laila syamimi akan menjawab paper pertama beliau..
dan aku..sebagai pendorong..

wohh!!
GUD LUCK SAYANG!!..
hehe

Monday, April 19, 2010

sah aku mereng

aku nyanyuk..sampai tangga nak naek ke kelas tingkat 1 pown aku lupe..juga lupa kat mane handset yang sedang aku pegang..apekah? apekan daya..otak lelaki mang susah sket nk berfungsi tyme 'mereng' camnie..dek kerana belaja CTU-hubungan etnik, Fiqh Muamalat dan Managerial Eco serentak kowt..wakaka..memang 'mereng'..
tapi bes gak..sampai lesu badan..
ase cam kepala pusing-pusing pon ade..
xpasal2 aku terfikir akan gado ngan mimi sebab 'bulan' bakal datang lagi..kat dier sebab dier 'malam' a.k.a 'laila' syamimi..namenye..
dan juga dek kerana diriku yang separa 'mereng' nie..haha
bilik sepah2..malas agi ase nk kemaskan..maklumlah..feeling dier x datang..
bile da datang 'feeling'..smooth jer kua..(ish..habat, tu masuk topik laen)..
nantilah aku kemaskan..lepas ada bunyi2 kurang enak daripada makhluk2 IQ tinggi yang berat bontot nih..
ok lah..puas dah asenye mencarot..uish..mencarot itu maksudnye bercakap perkara kotor ke mengarot meraban ek?
soalan yang x patot timbul bagi budak nak pekse cam aku nih.."oit hazwan..pegi study lah!!"

p/s: babai..(ntah kenape ase nk wat p/s lak)..sah aku mereng..

Sunday, April 18, 2010

aku kena mula belajar..

pabila ku bangun daripada tidur, perasaan ku sangat gusar. aku yang bakal menghadapi peperiksaan akhir dalam semester ini, tetapi masih lena tidur sedangkan kawan-kawanku semua sudah mula 'berperangai gila'..
adakah diriku terlalu pandai?tidak..jauh sekali untuk dikatakan bakal pelajar yang akan cemerlang..
tetapi, entah mengapa, diriku seakan tiada deria rasa untuk berusaha seakan mereka..kagumku terhadap sikap mereka..tetapi diriku sendiri sekadar kagum, namun tidak cuba berusaha seperti mereka..
aku gila..
jangan layan aku..
ok..
da puas menaip..haha hilang bosan untuk hari ini..
aku akan kembali lagi..
sekarang masa untuk kembali belajar..kerana aku salah seorang yang tidak tidur..
dan yang nyenyak tidur itu..?
hehe..=P

Saturday, April 17, 2010

sori la..gne paint jer..aku x der scanner=P

lalalala..aku rase da terlalu addicted nk melukis...
tetapi..sayang kertas n dakwat pen lak..
nanti da abes paper exam, ley la aku lukis bnyk sket kowt..haha

aku maw hepi..

wah, final exam tggal lg 4 hari untuk bermula..
hatiku berdebar-debar..
sedih, gembira, takut..semua bercampur gaul dalam hati yang satu ni..
bayangkan, aku gembira kerana selepas exam, aku tidak perlu berfikir untuk ke kelas lagi..
aku takut kerana sebelum aku dapat bergembira, aku bakal menghadapi final exam yang belum tentu menjamin aku dapat keputusan yang cemerlang..
dan aku sedih..kerana selepas tamat semester ini, 'malam' bakal menyambung degree yang entah dimana tempatnya..
wahh..
tapi, sebelum itu semua berlaku..
aku mesti hepi..
aku nak hepi..
habiskan waktu dengan si 'malam'..
belajar sehingga lupa waktu..
dan menjalani hidup seperti orang x cukup makan..
haha..
iyela, duet pon da xder akhir-akhir sem nie..=P
wakaka..nk tolong? klik la nuff..hak3
hehe..aku lukis budak lidi atas..sebab aku kurus cam lidi..lalala

Wednesday, April 14, 2010

apabila "Hello" mendahului "assalamualaikum"..

bila ku sedari, sudah jauh diri kita meninggalkan "jalan asal"..
kembalilah..
"Allah sentiasa ada untuk kita,jangan jadi kambing..yang x kenal sape tuannya.."
...........................
teringat lyric lagu Wali - Aku Cinta Allah
..."Allah jangan tinggalkan aku lagi"...
aku merasakan sangat tidak wajar lirik lagu ini jadi begini..
kerana bagiku, Allah idak pernah meninggalkan kita, hanya kita, hambaNya yang sombong dan angkuh..meninggalkan "jalan Selamat"..
lihat lah diri kita, adakah kita "mendahulukan agama" dalam setiap perbuatan?
adakah kita bakal dapat keberkatan kalau men amik "separuh-separuh"?
fikirkan lah..
aku bukan sempurna..
bagitahu padaku sekiranya aku salah..
perbetulkan aku..

Tuesday, April 13, 2010

men'curi' masa

terasa diri aman seketika bila diriku tidak terfikirkan soal yang lain selain dari ...*.!!wahaha..
aku fikirkan ape sebenarnya?
adakah fikirkan final exam yang dalam seminggu lebih lagi bakal menjelang akan membuat diri kita tenang?
atau memikirkan akan melakukan presentation di depan khlayak ramai sebentar lagi akan buatkan aku tenang?
mengong la otak aku..xpatut rasanya aku tenang sekarang disebabkan masalah-masalah yang sering saja timbul..
aku terima nasihat daripada kakak yang comment di postku yang sebelum ini, kata beliau, aku sepatutnya jangan cepat mengalah..kalau nk letak jawatan, patut letak jawatan dengan betul...fuuhhh..
haha..
thanks kakak..
sebenarnya tidak perlu, masalahku yang timbul sebelum ini, semuanya da selesai satu-persatu..ada yang jadi perkara yang baik, ada juga yang jadi perkara yang kurang baik, sekadar iktibar kepada kita semua..
alamak..
presentation..
dadadada....

p/s: thanx kawan kerana support, sory sebab da lama x post 'sumthink'..aku kan selalu post selepas ini..

Monday, April 5, 2010

sekadar bualan kosong sang makhluk

mungkin hari ini adalah antara hari yang paling memenatkan sepanjang semester ini di UiTM, bayangkanlah aku langsung tidak berupaya untuk membuka mata ketika di kelas investment petang tadi..
dalam minggu ini, bermula sabtu malam, kami sudah seperti tidak berupaya untuk melelapkan mata menjelangnya malam. assignment, test, projek dinner untuk kelab ISBAC, antara yang kami kerjakan dalam minggu ini..
1st time aku dikerahkan untuk mengerjakan jawatan ketua projek..huhu..xsanggup dah weyhh rasenye..wakaka..
kesimpulannye, kawan serumah ku berkate.."eyhhh, where ader? ingatkn lari dari rumah dah!!". sebaliknya aku ke rumah pada pukul 6.30 petang, iye la, kami gerak ke kelas seawal 7.48 pagi, dan mereka-mereka ini belum pun masuk ke fasa bangun tidur. masih di bayangi mimpi-mimpi indah. hehe bestnye kalau dapat kembali ke alam persekolahan, sewaktu dikejar guru disiplin kerana lambat ke kelas. tiada pun tercalit di fikiranku ketika itu yang aku bakal menjadi seperti sekarang. berkejar-kejaran mengejar masa untuk menyiapkan tugasan. aku bertembung dengan beberapa kawan dari kelab debat dan pidato. kata mereka, "where, mu kena marah baru ni ngan penasihat kelab sebab dah langsung tak nampak batang hidung sewaktu meeting". aku hanya memberi alasan sibuk dan terlupa. sebolehnya, aku berharap agar mereka melucutkan jawatanku sebagai ketua pegawai delegasi PDPSZA itu. kerana, diriku seperti sangat terbeban oleh tugasan-tugasan. langsung tidak berupaya mentelaah pelajaran seperti semester sebelumnya.
ok lah, rasanya sudah sangat banyak aku mengarut dan membebel disini. sekiranya diriku tidak berupaya melawat serta memberi jawapan di blog kawan-kawan dalam minggu ini, jutaan kemaafan ku pohon, bukanlah maksudku hendak berbuat demikian, sekadar diriku kurang berkemampuan untuk mengejar semua perkara ini serentak. terima kasih.

sekadar kata-kata indah dariku:
 - manusia kelihatannya sangat obses mengejar cahaya, mencipta pelbagai lampu agar tidak bergelap, namun sedarilah bahawa semakin hari, hatimu yang bergelap kerana tersesat dalam cahaya yang kamu cipta sendiri.
conclusion..kejarlah 'nur' hidayah dari tuhanmu..

Saturday, April 3, 2010

aku surrender..xlarat..

waaa...hari yang sibuk..
semalam kami bersukaria..
di family day fakulti pengurusan perniagaan..
sekarang, pukul 4.54 pagi..dan kami masih berjaga untuk menyiapkan kertas kerja serta assignment..
pukul 9.00 pg nanti perlu ke unit Hal Ehwal Pelajar untuk interview..
kemudian ke perpustakaan..hantar buku..
kemudian perlu menghubungi en. zubir, untuk berurusan tentang majlis makan malam isbac..
kemudian kelas pada pukul 2 hingga 6 petang..
..................................................
aku terlupa untuk ke meeting kelab debat malam tadi..
mungkinkah jawatanku akan dilucutkan..
alhamdulillah sekiranya begitu..
haha..
aku sudah tidak larat lagi..

kekalahan itu biasa..kemenangan?..normal..

Manchester United kalah 1-2..
uish.."malam" jangan bangga lebey2..
haha..
........................................
ISBAC menang family day pengurusan perniagaan..
ad dari kalangan pasukan lain kurang berpuas hati..
korang patut bersiap sedia la..
da kalah, nk banyak bunyi lak..wakaka..
kitorang ada hero..
"abg lan"..yang bace doa..yay..lalala..

Terengganu sedang berjuang menentang Kedah..ketinggalan 1-2 setakat ini..hmm..sukar ntuk menang..usaha..chaiyok2..

Thursday, April 1, 2010

kisah "malam" dan "pemberian"

"malam", "pemberian" ingin mohon maaf..
"malam" merajuk dengan "pemberian" waktu ini, kerna perbuatan "pemberian" di siang hari tadi..
"pemberian" berasa sangat sesal dengan perbuatan bodohnya itu, harapnya "malam" tidak terus pergi meninggalkannya..dengan mesej akhir sesejuk ais, "malam" membuat "pemberian" menunggu..
bagaimanapun "malam" tetap meninggalkan "pemberian" berseorangan, walaupun katanya dilaman 'mukabuku' yang beliau merindui "pemberian"..
namun, tidak pula dirinya menghubungi "pemberian"..
"pemberian" tertanya-tanya, bagaimanakah mahu memujuk "malam"..
sekiranya tiada "malam", maka "pemberian" akan terus lesu dan tidak bertenaga..
"malam", harapnya dirimu mengingati "pemberian"..
"pemberian" sangat merindui "malam"..
......................................................................
"pemberian", "malam" sangat merinduimu..
"malam" baca di laman 'mukabuku' "pemberian", yang "pemberian" merindui "malam"..
sesungguhnya dirimu salah anggap dengan perbuatan "malam"..
"malam" sekadar ingin memberi waktu untuk "pemberian" bersama teman-teman..
"malam" ingin lihat "pemberian" gembira dibawah sinar sang suria..
"malam" pergi ke tempat yang jauh dan mungkin "pemberian" dan "malam" tidak akan bersua untuk seketika..
sekadar menguji rasa hati, benarkah akan saling merindui..


p/s: anggaplah "pemberian" dan "malam" dua makhluk saling memerlukan..dua makhluk bukan sejenis..

Ranggi Metropolis


Artist: Wings
Saat ini di mana degupan ah...
Sehari sebulan setahun menunggu
Datang ke kota simpang berjuta
Apa tahu cari jalan pulang

Semakin dekat semakin jauh
Semakin hampir sampai penamat hilang
Kita tahu bukannya ke mari
Kabus asap timbul hilang tak menentu

Lorong-lorong hitam
Gelap berpelita
Mana lorong terang
Belum lagi jumpa

Berapa lama aku mencari
Bulan belum jatuh lagi ke riba
Mana kenal apa itu jemu
Panas api yang mengalir di belakang

Di lorong-lorong gelap
Cukup sekali datang

Luka sendiri membalut hati
Lantas terpatri di belakang mimpi
Terlepas dari cengkaman hari
Hanya debu berterbangan bebas

Lorong-lorong sesak
Kerumun mangsa rosak
Nafas degupan ah...
Tak kontemporari ranggi

Semakin dekat semakin jauh
Semakin hampir sampai penamat hilang
Kita tahu bukannya ke mari
Kabus asap timbul hilang tak menentu

Di lorong-lorong hitam
Gelap berpelita
Mana lorong terang
Belum lagi jumpa

Di lorong-lorong gelap
Cukup sekali datang
Nafas degupan ahh...
Tak kontemporari ranggi
 
p/s: kitorang nyanyi lagu nie malam nie..wakaka

rungutan dan boo sangg..

hari nie..kawan-kawan serumah ku, akan pulang ke kampung masing masing..
aku pula terdampar disini..
rasanya hendak saja diriku pulang dan ponteng meeting kelab debat juga isbac..woo..
tapi nanti kne boikot..haha..aku bukan lah kejam sangat..
alamak, dikurniakan jawatan serta tanggungjawab memang sukar bagiku..
aku bukan lah seorang yang berdisiplin, malahan kalau hendak dibandingkan dengan kawan-kawanku, aku nie sepatutnya adalah antara pilihan terakhir..uish..
- aku yang lagi satu: "bwat jer la kerja tu..jangan merungut!!"
- aku yang ini: "baik tuan!"

Wednesday, March 31, 2010

bangun lewat..

owh..aku lewat 1 jam..
sape suh tidur kul 7..
kn da bngun kul 9..
x dapat jwb quiz..
dapat 0..
huhu..
permulaan hari yang 'kurang enak'..
harapnya ada sinar..
lalala..

p/s: "sinar harian ade x? pinjam jap.."

aku mengarut yang melampaw!!

mataku merah, mungkin disebabkan diriku tidak tidur selama berhari-hari (ini imaginasi)..
hendak saja rasanya aku tidur disini. namun keadaan dan tempat yang tidak sesuai mungkin akan melahirkan maki hamun jiran padaku yang sememangnya selalu dijadikan "bahan"..
mungkin mereka menganggap diriku bahan ujikaji, atau "tikus makmal"..(uish, sebut saja 'tikus', teringatku pada abang Din Beramboi yang terkena jangkitan.harapnya beliau kembali pulih..Insyaallah..)
kembali kepada cerita kita..jiran-jiran memang selalu menjadikan diriku "bahan ejekan",mungkin perkara ini disengajakan bagi menguatkan otot-otot telingaku agar aku semakin kuat dan dapat bersabar dengan lebih tabah.
ok, situasi sekarang, aku berada di depan pintu pagar jiran kowt..bukan la!!
aku berada di toilet, dan ini merupakan perkara biasa yang berlaku..tertidur ketika menunggu untuk meng*tuutt..(cari feeling dowh..till lelap)
dan jiran-jiran?owh..kawan-kawan serumah selalunya kan menjerit-jerit dipagi hari ketika menunggu turn..
 ................................................................
hoho..apakah? aku mengarut dowh..dipagi hari, sewaktu dua rakanku menyiapkan asimen..dan yang lain hanyut dibuai mimpi..tidurlah..dan berdoa semoga dapat bangun k.
p/s: tidur kerana kepenatan..mungkin cerita ini sekadar mimpi di pagi hari..

hari ini kau pulang..

    Pagi ini aku kurang sihat, terasa selsema ini seakan meraikan mimi yang akan pulang ke kampungnya. alhamdulillah, ujian fiqh muamalat yang dijalankan pada pagi tadi, aku rasakan agak senang..
juga kelas managerial economic oleh Puan Wan Kemala yang baru sekejap tadi tamatnya..
agak mudah rasanya berbanding tajuk-tajuk sebelumnya..
   Namun, aku berasa agak kosong hari ini.Mimi yang akan pulang ke kampungnya, mungkin kami akan terpisah seketika.Tapi, sedey..waaaaa..
akan ku selalu rindukanmu..

Tuesday, March 30, 2010

final exam dekat dowh!!

hari ini aku dapat tahu mengenai jadual final examination ku..
semuanya pada akhir bulan april dan awal mei..
22/april/2010 - CTU ethnic relation...
23/april/2010 - ISB542 fiqh muamalat...
26/april/2010 - ISB544 islamic economic...
27/april/2010 - ECO556 managerial economic...
4/mei/2010 - FIN548 investment analysis...
8/mei/2010 - ISB543 philosophy of islamic banking...
.
.
.
bermula lah masa untuk menghayati falsafah-falsafah pegangan pelajar lelaki di sini..
"orang yang berjaya ialah orang yang tak tidur malam".."last minutes study to score highest"..

Monday, March 29, 2010

minggu TAG..

haha..uish, minggu nie banyak lak timbul tag-tag nie kan..
dan aku pown salah seorang mangsa dan pemangsa yang mengtag mereka-mereka..haha
owh..tag dari cik ain..
dan aku mula kan sesi jawab soklan exam ini..
1. siapakah diri anda di rumah?

- aku seorang anak kepada mak aku..yang berupaya bertuka jadi Gaban pada bila-bila masa sajer..henshinn
2. siapakah diri anda disamping rakan-rakan?
- owh, aku seorang nerd..penyamaran yang berjaya..bagi mengelakkan musuh mengenalpasti identiti ku..har3..
3. 5 benda yang diidamkan..?
- nk kawen ngan mimi
- duit yang banyak..senang dibazirkan kepada mereka yang xde duit..
- umah untuk mak, mimi dan aku..n untuk mak mimi..hehe
- lesen kete..n kete..huhu
- nk masuk surga..mesti sume nk masuk syurga kn?haha
4. pasangan anda?
- laila syamimi bt zulkipli
5. perkara yang paling suka tentang pasangan?
- mimi manje..baik, suka bila dy hepi..hehe
6. tarikh couple?
- 26/jun/2009
7. kenangan pahit bersama pasangan?
- xcident waktu nk jumpe dy..
8. lagu tema cinta?
- waliband-baik-baik sayang
9. perubahan yang anda nk kt pasangan?
- jangan ponteng klas..huhu
10. tag org lain..
mystic rider
Unai
abg azlan
sya
dlAMER
done..

Sunday, March 28, 2010

tag..lagi..dan lagi..haha

aku di tag..
kali ini, "beautiful blogger"..
aku dapat dari seorang gadis..iaitu zati..
dan blognya "ceritazati"..satu blog yang aku ikuti..

terima kasih zati..sebab award nie..

pilih 15 blogger..
wow..
aku rase korang sume kne amik kowt..(silakan)
haha..susah nk pilih..kalu suh 'budak baru belajar' macam aku nie pilih..
7 perkara tentang aku..
  • baru menginjak kaki ke umur 22..(beberapa minggu)
  • sukakan komik
  • suka melukis..
  • kadangkala sangat pelik..mungkin aku selalu mengikut kepalaku yang 'pelik' nie..
  • sangat sayangkan ibuku..
  • aku seorang yang talkative.."sukar untuk diam"..
  • tidur..aku boleh terlelap dimana-mana sahaja tempat yang pelik..tangga,bilik air..jamban(sangat terbiasa),atas moto..hoh?
ok,done..
p/s: zati..wan da jwb tag yang nie seblum nie..haha so, malas nk tag orang..ramai sangat..

pabila meraban si manusia mengantuk..

ok, hari ini 29/march/2010..aku ada test pada pukul 2.05 petang nanti..
so malam td kitorang wat study group..
hope sume dapat diingati dengan baik..
................................................
pagi, bangun tidur..aku solat subuh..
berjaga, dengan harapan untuk ke kelas..
tiba-tiba ku sedari..
'ada air-air yang turun dari langit'..adakah shower 'besar' di 'switch on' kn?
lalu pagi ku menjadi sangat sejuk..sejuk sehingga mataku hampir tertutup..fuhh..
kawan serumahku bangun..
hendak solatkah?fikirku..
atau mungkin..
beliau mencari 'suis' bagi menutup 'aircond besar' yang menyejukkan pagi kami..haha
xpayah cari..
bukan dalam kuasa kita..
...........................................
uwh..lapar perut dan mata mengantuk..
pabila perut lapar..kenapa mulut yang harus makan?
pabila mata mengantuk...
kenapa aku yang kena tidur?
hohoho..
adakah kena mengena dengan aku?iya lah..
aku bercerita tentang perutku dan mataku..
manusia bertindak mengikut aturan..
fikirkan lah..
Allahuakbar..
....................................

ini bukan perut yang aku idamkan..harapnya diriku bukan 'ditakdirkan' untuk perut yang sebegini..haha

five..?lowh..

owh..hari ini..dapat award 'kapal' pulak dah..
'kapalkawan' di beri oleh si kawan bernama Lyne..



syaratnye tertulis :-
  • copy award ni macam dapat grammy award.
  • bagitaw sape dan link orang yang bagi award.
  • tajuk post mesti ada perkataan 'five'..huh?
  • jawab soalan dibawah...
1. five name that people called u
- Where
- Ganu
- Ustaz Aziz
- Wan
- B (huhu..awek jer panggil nih)

2. five important dates in your life
- 7/3
- 19/12
- 19/9 (hehe..)
- 26/6 (wohh..tarikh keramat tu!!)
- huhu..alamak..28/3..hari nie..

3. five things that you done yesterday
- bangun tidur.
- berak.
- duk depan leptop.
- tengok movie.
- naek kete

4. five way to be happy
- makan sedap.
- jumpe awek.
- jumpe mak.
- kua ngan kawan2..mane2 aje..
- bace komik yang aku suka..

5. five favorites movies
- avatar.
- ninja assasin
- adnan pemikiran sempit
- kakiku dikepalamu.
- dan lain-lain movie yang xkusangke akan jadi fevret..huho

6. five favorites hobbies.
- baca komik/manga
- main poker.
- temankan awek..hehe
- tidur dalam kelas..wakaka
- tenet..surfing

7. five favorite people
- mak.
- kak sara..(my only older sis)
- mimi..(of course la awek kn)
- abang le..(abang)
- kawan-kawan sume..

8. five favorites places for vacation
- aku nk g madinah..
- aku nk tengok negara israel..
- kat dalam mesia..
- depan umah aku..
- kat bilik aku la..bes woo!!

9. five reasons u answer this question
- orang tanye..jawab jer la..
- ak kne tag..
- sebab aku suka jawab soalan..
- dan aku suka tanya orang soalan..
- aku nk hilangkan ngantuk..sambil wat new post..(xder idea kowt!!)

10. five person to tag.
- cik aidacomei
- hans
- fyza
- dex
- cik linn

Saturday, March 27, 2010

aku yang berlagak kambeng..

aku yang panas..
sebab hari ini mang panas..
baik aku mandi..
sebelom di cop kambeng..
awekku yang sedang marah lagi..
sebab aku lom mandi even da masuk tengah hari..
lalala..
inilah hidup orang bujang..
bila klas start kul 2 petang..
hohoho..ini bukan aku..!!
nie dari Fyza..wow..top blogger 2010...layakkah aku..huhu
anyway thanx..
dan selebihnye..
jawab soalannye..
- terima kasih kt fyza dan aku kasi link dak pemurah tahap gaban..iaitu fyza..
dan yg second..hmm, sangat sukar..
kne cari 12 blogger..dan aku pilih mereka2 untuk diketengahkn..:-
1. al-basri
2. lyne nur
3. ~terataibungaindah~
4. noneyloveswhite
5. ~Layla Yuki~
6. Ain cepet
7. zaty
8. ayie
9. sarra azzam
10. Pija
11. AKU CENDERAWASIH
12. lurvematoo2

-  done..dah gtaw mereka..

lukis..owh!!

nie gambar yang aku lukis menggunakan perisian 'paint'..
memang bosan..
hmmm..aku pun x tahu kenapa aku paparkan..
mungkin bagiku agak seronok bila dapat melukis..

dua hari di kampung halaman..

aku yang baru pulang dari kampung..
haha..rase hepi bila ketemu ibu yang sudah sebulan tidak ku tatap wajahnya..
aku menghabiskn masa meneman ibu dan kakak dirumah..
adik2ku semua di sekolah..
kampungku begitu nyaman dan tenteram, maklumlah..
kampungku kurang menerima pembangunan..
bagiku ini bagus untuk membesarkan anak2..
kurang pencemaran, dan kurang terdedah..
bermakna, 2 hari juga aku tidak melayan internet..
........................................................................
hmm, tadi gadis yang xcident denganku dahulu telah mesej hp ku..
katanya jumlah harga selepas dibaiki mtosikal beliau : RM330.00..
wow..(terkejut)..
tapi, aku hanya mengiyakan..
aku membalas, ok, akan ku bayar esok..jumpa di UiTM..
memang perbelanjaan yang besar bagiku yang sedang sengkek..
tetapi dah memang menjadi tanggungjawabku..kerana aku yang menyebabkan beliau kemalangan..
sekali sekala, harus mengalah..
.......................................................................
'kawan perempuanku' kurang bersuara kebelakangan ini..
hmm, mungkinkah dirinya datang bulan dan kurang bercakap..?
hmm,fikirku..
aku harap dirinya bersuara semula..dan pulih seperti biasa..
sangat diriku rindu padanya..
.......................................................................
pulang ke kampung, bermakna 2 hari tidak ku sentuh buku2..
test-test yang banyak pada minggu ini..
aku akan ulangkaji pada malam ini..
insyaallah..
.......................................................................

Wednesday, March 24, 2010

presentation 1..

mataku terasa berat, bagai ada jari yang menahannya dari terbukak..
pabila terjaga..hmm..7.40pg..
aku kena bersiap segera, pagi ini aku dan kumpulan ku akan membentangkan isu RIBA..
mandi sekadar untuk menampakkan diriku sama seperti yang lain..juga aku bersiap dengan bertie..dan memberus gigi..
breakfast langsung tidak terlintas di benakku..
yang aku fikirkan sekarang, memberi perbentangan yang setaraf dengan kawan-kawanku yang lain..
maklumlah..aku bukannya pelajar yang pandai berkata-kata..sekadar bercakap ditepi dan belakang untuk memberi sokongan moral pada rakan-rakan..bolehlah..haha..
tetapi, hari ini..aku yang akan berdiri dihadapan mereka..
seharusnya aku mengimbas ayat-ayat yang aku hafal semalam agar aku boleh berbicara lancar..
tetapi, suara tersekat di kerongkong..
aku yang tidak pandai berbicara..
sekadar membuang waktu yang semakin hiang untukku..
juga markahnya sekali..
cari nahas...fikirku..


Tuesday, March 23, 2010

Ah- Long..in islam?

aku nk jawab tag dari dilla..
tetapi rase cam kurang idea lak..
haha.
(sebnarnye malas nk tag orang yang seterusnya..nk pilih sape..waaT,T)
hmm..kitorang kne wat video drama untuk projek philosophy..
berkenaan "new product..of islamic banking.."..any idea?
kitorang hajat nk wt insurance for travel..or..AH-LONG in islamic way..
hehe..
AH-LONG in islamic way..
i think that is the most suitable idea for us..ye la..kitorang nk wat yang funny sket..n at da same tyme..simple..
hehe



Earth Hour Malaysia 2010

Powered by BannerFans.com

uish..
jom pakat tutup lampu k..
nie kempen yang aku baca kt Blogjog..
bagus tol kempen nie...
tyme nie..kite pakat duk bergelap k..
n tutup punca elektrik seluruh kampung..haha
jangan pedajal orang..
kite tutup umah sdiri sudah la k..
kempen nie ntuk jimat elektrik korang..
hmmm..xelok membazir..
kurang-kurang karbon dioksida yang terbebas selame sejam 2..
dari pernafasan kite je la..
sejuk sikit dunia kan..haha..
pat join..
aku letak link

Monday, March 22, 2010

ini name nye kne TAG..lagi..

hari nie..aku di'TAG'..oley cik Fyza..
walau dalam keadaan panas membara..
kerana dungun yang memang panas..fuh...pok cik rumah sewa..pasang la 'eirkond'..
tanpa segan silu..
aku jawab k...
.
.

1- siapakah diri anda dirumah?

- aku anak mak. sbb rapat dgn mak. aku suka tidur siang dan di malam hari aku x tidur sangat..(biasalah, superhero..mesti berjaga malam)

2- siapakah diri anda dsamping rakan?

-aku seorang yang selalu menghadapi masalah.lalu selalu dinasihati kawan-kawan. juga aku selalu dibuli.(haha..superhero x kasi dunia tahu diri dy superhero, so layan jer walaupon dibuli..hampeh)

3- 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai

a) nk settlekn hutang..PTPTpuuu..

b) nk lesen..sume..bia senang skit idop..hak3..

c) nk beli umah 3 bijik..1 ntuk mak..1 ntuk aku..n lagi 1 reserve ntuk 'bakal' pak mertua..nyahaha

d) nk kawen ngan mimi(awek aku..hehe)

e) nk beli meja ping pong..haha

4- Siapakah nama pasangan anda?

Laila Syamimi bt Zulkipli..(awek jer..lom kawen lagi)=P

5- Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda?

a) awek saya comey..bila dy senyum..sy jadi hepi..=) suke tgk dy..sbb t dy blushing n then gelak-gelak manje n angkat penumbuk kt sy=P

b) dy suka majuk..tapi senang pulak nk sejuk..lam 10 minit..ok la dy..hehe, pandai lak pujuk kalu org majuk..ish..susah btul nk majuk lame-lame ngan dy..haha

c) caring kt aku..(sbb aku slalu wat masalah..n dy slalu nasihatkn..)

d) dy garang..tapi aku suka..sbb dalam garang, dy sangat lembut..dan bile dy wat manje..(aku cair dowh..)

e) family dy baik..dan garang..haha

6- Bila tarikh anda couple?

-tahun lepas..yang tarikh kapel sy kurang pasti..tapi 1st tyme kitorang bercakap(bergado)..n also 1st tyme dy cal org..27 june 2009..hehe

7- Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

dalam pahit..ada manisnya..x pahit kowt..blom jumpe..=P

8-Lagu tema cinta anda?

Waliband:- Baik-baik sayang

9- Apa perubahan yang anda ingin lihat dari pasangan anda?

nk mimi jadi rajin sket..hehe, slalu sangat ponteng klas..ish..xbek taw!!

10- Tag 10 rakan anda yang lain.

lagu untuk beliau...

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh

black..aku rindu sayang kamu

aku yang berdosa..

aku suka melukis..
dan subjek2 lukisanku selalunya manusia la kn..
tetapi, semalam..
aku terbaca dalam sebuah buku di library..
ditulis disitu..
tajuknya.."dosa-dosa besar"..
dan salah satu antaranya..
"melukis makhluk-makhluk hidup.."
hmm..
ampunkan aku..

Sunday, March 21, 2010

aktiviti si robot..nyahaha

"tensen la kawe..", huh, kami berjaye mengharungi..walaupun blom tamat lagi..
minggu penuh dramatik nih..
hmm..kalau difikirkan, minggu nih memang sibuk giler3..giler300x..
huho..
imbau kembali k..
jumaat..
modul part 2..malam..(aku 'melanggar'..dgn x sengaje moto si beliau itu..)
sabtu..modul part 3..
ahad..test BEL..
isnin..presentation Fiqh Muamalat..
selasa..test CTU..ethnic relation..
rabu..assignment Managerial Economic..
khamis..presentation Philosophy of IB, test Investment, report dan Video Philosophy..
.
.
.
hmm..nie baru minggu ie..
minggu dpan lagi banyak test..wahaha..
bangun lambat lagi la kiter yerk..
gud luck sumer..

leka terlena..

setiap hariku terasa lewat bermula..
tetapi kadang-kadang seperti cepat berlalu..
mungkinkah diriku hanyut bersama-sama arus masa yang tidak pernah berhenti mengalir..
lalu tersedar pabila terlihat diketika itu..
rambutku mempunyai warna 'sekunder'..
dan ketika 'putih' itu yang muncul..
membawa diri tersedar bahawa 'aku terlewat'..
mengapa aku terlena..
dan leka..
dibuai dunia..
*masih belumku terjaga..

hari ini aku..

badanku beransur pulih..
hari ini ad test untuk subjek BEL..
tapi senang jer..
alhamdulillah..insyaallah aku akan lulus..
video berkenaan inheritence yang kami buat baru-baru nie telah mendapat markah yang tertinggi dalam kelas..
syukur alhamdulillah..
(walaupun aku bukan watak baik dalam video tersebut)
masih mencari peluang untuk mempamerkannya di blog ini..
aku akan cuba dapatkannya..
hmm, hari ini aku belum berjaya untuk menghubungi pelajar OM tersebut..
aku harap beliau ok..
dan aku harap kami dapat settlekan semua dalam masa uang singkat..
insyaallah..

Friday, March 19, 2010

eksident..

hurm, maybe nie la hari malang buat aku..
lepas maghrib td aku telah eksident..bertembung dengan sebuah motosikal..waktu tu banyak sangat yang aku fikir..macam mana nk settle tanpa ke balai polis, macam mana nk bayar kerosakan moto perempuan tu, n moto kaawan aku yang aku tunggang nie..
cerita nya macam nie..
aku baru pulang dari isi minyak di petronas..
dalam perjalanan, aku lalu kt satu jalan gelap nie..aku da nampak moto perempuan tu kt depan..tiba-tiba terlanggar lubang pulak, n moto aku(dan moto dy) da eksident pown..
hmm, aku bingung lagi..
dan sakit..pedihnye luka2 nie..
hmm, xpayah tunjuk la gambar k..t ada yang takut lak..
mungkin satu hikmah untuk aku..
untuk kawan aku yang selalu bawak moto laju-laju..
aku bawak perlahan jer, 60 km/j jer time tu..
kne eksident..

kalu aku bawak moto lagi laju..
maybe aku da mati dah kot..
atau digelar pembunuh sebab langgar anak org..
hmm..hikmah untuk aku..dan korg..
alamak..
hmm, sok pagi ada modul..
aku kne pontengkah?

Wednesday, March 17, 2010

nk bagi kt sape?

haa..nie di hadiahkan oleh si 'AinCepet'...thanx to her..hik3..
walaupon begitu..
(waa..aku ne beautiful..beautiful ke?)
hak3..majok kang..waaa..
waaaa..
waaaaaa..
pown begitu..
aku ase patut bagi kt mereka-mereka yang patut dapat..
list mereka ialah:
1. Zaty
2. mohd azlan bin kahlid
3. Si Aizuddin
4. sugar2 kapas strawberry
5. TiTin

dan ini perihal diriku..:
  • aku suka makan, tapi x gemuk-gemuk..dari dolu sampai loni..
  • aku suka baca komik, suka sangat..manga, majalah n komik tempatan pown aku layan.
  • favourite comic artist, Takehiko inoue yang lukis komik slamdunk, real, dan vagabond..
  • adik beradikku ada 7 orang, aku anak ke 3..mak aku ibu tunggal..
  • aku sangat zalim..terutama kepada orang-orang yang aku x suke..(har3..)acah jer, aku tataw la nk cakap cane..dorang cakap aku lembut hati sangat..sbb tu slalu kne buli..=P
  • aku penakot..kadang-kadang..sebab kadang-kadang adaa citer hantu..(tb3, ari kamis)
  • aku pemalas tahap gaban..tapi adakala jadi rajin sekejap-sekejap..hmm..budak pelik..
ok, giliran korang lak..

sengal ubi namenye..

uish..baju batik uitm warne unggu..
da ilang la..
camne nk adakan balik baju tersebut..hmm..
aku nie pown satu..
esok nk seminar..
hari nie baru mencari..
ish..(suke wat kerja last minit..)
aku just ada baju batik yang berwana hijau jer..yang baru..
yang warna unggu da xdikeluarkn lagi la..
hmm..
seminar esok..
terpaksa 'cacatkn' juga la nmpaknya..
aku sorang jer kowt yang mencacatkn nya..
*hope madam x potong markah sy nanti..=P

petangku yang tertidur..

diriku pernah merasakan seperti kata perumpamaan itu "dunia ibarat roda", maksudku sewaktu aku bangun dari tidur (sekejap tadi)..kepalaku mamai..dan rasa nak meletup..aku merasa dunia ibarat terbalik..berpusing-pusing..dan akulah 'cicakman'..
ketika itu..
ku sangat pening sehinggakn aku tidak berupaya untuk bangun pun..
aku terdiam seketika..
lantas menyambar panadol actifast yang memang sudah tersedia di sebelah ku..
tekakku terasa sangat sakit..
'terlekat'..panadol terlalu besar..dan aku tidak meminum air..hmm..cari nahas..kataku dalam hati..
selepas beberapa detik..
duniaku kembali normal..
lantas, dengan bergaya ku pasang lagu bunkface "Through My window"..
hmm..
dan..
aku pun terus terjaga* sekali lagi..
owh..dalam hatiku..(aku belum solat asar)..
alamak..
da lewat..
babai..

kt uma pngantin ari tu..

sume wat muka cam pelik..hmm..sbb dak kecit yang amik gamba nie bergaye je lebey, siap meniarap ag..disebabkn perasan yg beliau akan dipamer kn..
so..dy wat hal..
xmo jd famous..

Tuesday, March 16, 2010

di juasseh..

aku yang sedang semangat santap..
dan gadis itu sedang posing..

Monday, March 15, 2010

aku yang kembali..

hoho..aku balik pada kehidupan asal..sebuah bilik bersepah, leptop, dan diri yang x terurus..
kelas..serta baju kemeja dan seluar slack..
maksudku aku kembali ke dungun lah..
tempat belajar 'jejaka-jejaka' terpilih..hmm, 'ter'pilih..
iaitu UiTM Dungun..yang ku sayang, bersama pelajar2 bermuka masam (kerana cuaca panas terik)
aku sampai ke dungun pada pukul 3.54 pg td..
baru nie aku ke kuala pilah, di negeri 9..duk di juasseh kt sana..
bes gak..
(sbb ad awek..haha)
aku knal ngan dak kecik..nama ecad..
hmm, GP..
tp aku rindu ecad..maybe sbb dy slalu nk duk kt atas riba aku kowt..
aku ke kuala pilah kerana diajak oleh 'gurfren ku'..hehe bersama dua kawan beliau..
kami sangat 'pendiam'..huhu..
sebab slalu tataw nk cakap ape..
soalnye, dialek mereka langsung berlaenan dari bahasa yang ku pernah tuturkn..
hebatnye malaysia..
setiap negeri ada dialek yang tersendiri..haha..
haha..dan aku teringat hp aku yang belum dapat dicharge..
waaa..di juasseh ari tu aku x guna sangat hp..sbb awek da ad kt seblah..
n selaen dari awekku, hanya kakakku yang akan hubungiku..
k lah..
aku kne wat asiment jap..tata..

Friday, March 12, 2010

nk g pilah..(pi..lah...xder sape nk halang nye..haha)

nk kne kmas barang la..
mlm t da brtolak ke kola pilah..
huhu..
tata..
ari senin br alek..
agak lame la x ley hupdate mende alah nih..
doakn pejalanan camat k..
mimi..
ko kne jage b..

yay..
suke sbb dpt ikot mimi..
haha

Thursday, March 11, 2010

aish..ko lebey nie..hak3

semalam result SPM kua..aku turut isaw kowt sbb adikku pown amik SPM n sama ngan sepupuku..
tengahhari, lebey kurang kul 12, ada mesej smpai kt hp dari kakak, mengatakn yg adikku, Ro dapat 6A..fuiyooo..
aku gelak sendirian bila tringatkn waktu dy dapat result PMR dulu..
dy ada beritahu pada mak..
"mak, ro dapat 7A, Ro lg pandai la dr Wan opp",haha..(aku just dpt 5A jer PMR)
n semalam, sekali lagi aku tewas..
(waa..aku dapat 4A je dolu..)..
terus aku call dy selepas penat mengelamun..
aku: "ro, result ok jer, dulu cakap x ley jwb xm?"
ro: "hmm.."=P
aku:"da tu, Ro nk smbung ktner?"
Ro: "nk skola lg, smbung Thanawi 3 n then pegi Mesir"
aku: ok la 2..=)

Ro: "tp Wan, MB kite xmo hantar da dak Ganu ke Mesir..dy cakap aritu.."
aku:"hmm,g la Jordan.."
Ro:"hak3..mang pk cam2 pown.."

merepek kowt..

baru nie, ada sorang kawan aku 2 suh aku melukis btul2..
dy cakap, spupu dy nga cari org yg pandai lukis..
dy cakap aku lukis lawa..
hmm, kembang la kejap..
tp aku tataw la..
soalnye, aku mane ade penah blaja melukis yang btul2..kecuali masa skola rendah dolu..
skola menengah lak kt skola agama..mang x der subjek 2 pown..
yang aku blaja lukis ialah dari komik2 yang aku baca..
aku minat mangaka takehiko inoue yang lukis 'slamdunk' tu.
hak3..
tapi mampu ke sorang bankers nk jadi pelukis?
ish..
korang xpaham kowt aku merepek nih..

Tuesday, March 9, 2010

kami terbang=)

disana menanti syurga idaman..bila kau bawa hatimu kepada tuhan..

thanx tuk awekku..hehe
nk taw x?
beliau hadiahkn 'bantal' petak ntuk org..
(foe bdae baru nih)
just 'bantal' petak itu bukan ntuk tidur..
sbb actually ianya sebuah buku..

keagamaan lagi tuu..sayang kamuuu..
tajuknya "Bawa hatimu kepada tuhan", karangan ustaz Amal..
waktu baca bwat pertama kali, tringat zaman sekolah dulu..
waktu kami bacakan kisah2 serta hadis2 sewaktu sebelah petang selepas solat asar..
nukilan ini sangat memberi bimbingan kepadaku..
terima kasih bwat sume..hehe
tapi, hatiku mang keras..

maybe sbb aku slalu bwat jaat kowt..
adoi..
bile la nk jadi rajin..
usaha..huhhh!!!>:-)

Followers